Op maandag 22 april kwamen 20 inspirerende vrouwen samen op de prachtige locatie De Lozen Boer in Lochristi voor een boeiende keynote van Yasmin Vantuykom, CEO van e-Fluenz. De avond werd vervolgd met een heerlijk diner in een betoverende setting. Dit zijn de belangrijkste lessen van deze bijzondere bijeenkomst:
In dit digitale tijdperk, waarin sociale mediaplatformen een integraal onderdeel van ons leven zijn geworden, hebben marketingstrategieën een enorme verschuiving ondergaan. Als gevolg daarvan hebben bedrijven zich moeten aanpassen aan nieuwe methoden om relevant te blijven en hun doelgroep effectief te bereiken. Influencer marketing heeft zich ontpopt als een krachtig middel voor horecaondernemingen om op een persoonlijker niveau contact te maken met hun klanten. „40% van de mensen vertrouwt een influencer meer dan hun vrienden wanneer ze online kopen”, dixit Yasmin Vantuykom, CEO van E-fluenz.Tegenwoordig wenden consumenten zich steeds meer tot sociale mediaplatformen (en vooral TikTok voor GenZ) om nieuwe reisbestemmingen, unieke ervaringen en trendy plekken te ontdekken. Deze verschuiving in consumentengedrag heeft geleid tot een nieuw tijdperk van marketing, een tijdperk dat vertrouwt op influencers om het bereik van merken te vergroten en de aandacht van potentiële klanten te trekken.
Maar wat is influencer marketing precies en waarom is het essentieel voor horecaondernemers? Eenvoudig gezegd houdt influencer marketing in dat je samenwerkt met prominente personen op sociale media die een aanzienlijke aanhang en invloed hebben op de aankoopbeslissingen van hun volgers. Voor horecaondernemers zijn de voordelen van influencer marketing talrijk.
Enkele voorbeelden:1. Door samen te werken met influencers die sterk aanwezig zijn in de reis- en lifestyle-niche, kunnen ondernemers een reeds betrokken publiek aanboren dat actief op zoek is naar aanbevelingen en ervaringen.
2. Influencers hebben de kracht om authentieke inhoud te creëren die resoneert met hun volgers, waardoor ze aanbevelingen oprechter en betrouwbaarder aanvoelen.
3. Via influencer marketing kan een horecazaak directe feedback ontvangen van klanten en influencers. Dit biedt waardevolle inzichten die kunnen helpen bij het verbeteren van producten, diensten en de algehele klantervaring.
Bekijk hier de afbeeldingen van ons diner.
Comments